×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 500
onsdag, 10 mai 2017 23:28

Verdens aktivitetsdag - «Ut på tur i Hole»

Verdens aktivitetsdag - «Ut på tur i Hole» Foto: Jan Arne Dammen

Den 10. mai var det verdens aktivitetsdag og prosjektet "Ut på tur i Hole" lanserte to merka turer i Holebygda; Viksrunden på Vik og Svensrudmoen på Svensrud.


«Ut på tur i HOLE» er et turprosjekt som har som mål å etablere universelt utformede turer som kan benyttes av alle. Turene er spesielt tilrettelagt for de med nedsatt funksjonsevne. Turprosjektet er et samarbeid mellom Landsforeningen for hjerte og lungesyke(LHL) Hole, Frisklivssentralen i Hole og Frivilligsentralen i Hole. Prosjektleder Tove Botten i LHL Hole forteller at dette bare er starten.
- Vi ønsker å utvide antall turer og har allerede planlagt to nye turer som skal lanseres til høsten i Sundvollen og Kroksund-området, sier Tove Botten.

Kort dørstokkmil
Turene utformes og tilrettelegges slik at de stiller små krav til form og funksjon, de er godt merka og har enkel adkomst.
- Områdene bærer også preg av rik natur og utsikt. Vi har også tilrettelagt turene med flere pausebenker underveis og turkort for alle som beskriver turene. Målet vårt er selvfølgelig å få flere ut på tur! Og nå de som ikke kommer like mye ut på tur i dag på grunn av fysiske og psykiske utfordringer, forteller Tove.

Fornøyd ordfører
Ordfører Per R. Berger (H) i Hole kommune hadde også tatt turen til lanseringen og fikk æren av å klippe båndet for åpningen av "Viksrunden". Han er opptatt av at turgåing er viktig for folkehelsa. Han er glad i å gå tur selv, og forteller at han tar med barnebarna på turorientering.
- Det er mange flotte turområder i Hole som allerede er gått, men det er viktig å få de kjent og det gjør man i dette prosjektet slik at flere kan benytte de. Dette gjør også at man ikke trenger å gå samme tur hver gang og det gjør det morsomt og variert, fortalte ordføreren i sin tale før han klipte snora.
Etter at ordføreren hadde klippet snoren, gikk nærmere 50 stykker Viksrunden. Da alle var vel tilbake fikk turgåerne servert både grønnsakssuppe og loff samt kaffe og marsipankake. Den ene kaka var pyntet med logoen «Ut på tur i Hole», de andre med hvilekrakken på. I det sure været med regn og sludd så smakte dette fortreffelig.
- En stor takk til V O V. "Vik Omsorgsboligers Venner", og Frivilligsentralen som stod for matlaging og servering, sier en fornøyd Tove Botten etter en vellykket åpning av prosjektet.

krakken
Krakkene langs turveiene er lagd av Hole Arbeidssenter (Foto: Rasmus Lindberg)

Sist redigert torsdag, 11 mai 2017 07:56

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa