tirsdag, 09 mai 2017 19:05

Mal døren synlig

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
KLASSISK: Døren er malt i farge 970 Mørk Brun, som gir et elegant uttrykk, noe mykere enn sort. Omrammingen er grå; 954 Aske. KLASSISK: Døren er malt i farge 970 Mørk Brun, som gir et elegant uttrykk, noe mykere enn sort. Omrammingen er grå; 954 Aske. Foto: Butinox Futura

Det bør ikke herske noen tvil om hvor inngangsdøren befinner seg. Gi den farge! Vi lar oss inspirere av fargerike inngangsdører rundt i verden. Minnebrikker fylles av fine bilder, men når vi skal fargesette vår egen dør, faller valget gjerne på en mer tradisjonell og nøytral kulør.

Når husets hoveddør har samme farge som dørene til terrassen, boden, altanen og utleieleiligheten, kan den noen ganger være en utfordring å lokalisere. Gir du den derimot en farge som ikke finnes ellers på huset, tydeliggjør du for besøkende hvor de skal gå, og setter samtidig et personlig preg på inngangspartiet.  

Gir huset karakter og identitet

– Vi ser hvor tøft det kan bli, å velge en utradisjonell farge på inngangsdøren. Når den skiller seg fra resten av fargene, gir den nærmest huset personlighet, sier Anders Hvinden hos Butinox Futura.

Lone Bjørslev Kisbye hos Flügger stemmer i, og understreker at døren er et viktig element i husets utvendige arkitektur.

– Det er her du ønsker gjestene velkommen, og her de opplever førsteinntrykket av både hus og beboere, tilføyer hun.  

Tilpass fargen til bygning og omgivelser

Det er viktig å se seg litt rundt før dørfargen bestemmes. Stil og størrelse på huset, vegetasjon tett på og nabohus er noen av faktorene som kan påvirke fargevalget.

– Når du skal velge farge til hoveddøren er det viktig å respektere husets arkitektur og alder. Dette gjelder ikke minst med tanke på glansgraden. Det er stor forskjell i uttrykket på høyglans og matt, sier Bjørslev Kisbye.

Et overkommelig prosjekt

Inngangsdører flest er ikke større enn at det er fullt mulig å pusse dem opp uten å miste motet. Blant annet tillater flere av dagens malinger at det påføres to strøk på en dag.

– Dørblader har en høvlet flate, hvor dør- og vindusmaling som flyter godt gir en pen finish. Når man attpåtil kan male to strøk på en dag, er det ingen unnskyldning for å la være. Bruk restene kreativt – gi nytt liv til hagemøbler og utepotter! Det har jeg selv gjort, med stor suksess, avslutter Anders Hvinden.

inngang dempet eleganse
DEMPET ELEGANSE: Vakkert blåmalt mot stenveggen, i fargen Antikblå. (Foto: Flügger)

inngang klar tale
KLAR TALE: Denne knallrøde døren oser av energi, og ønsker varmt velkommen. Farge RAL 3001. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa