tirsdag, 25 april 2017 14:30

Ny legevakt et skritt videre

Skrevet av
Ny legevakt et skritt videre Foto: Frank Tverran

Ringerike formannskap ga i sitt møte 25. april Rådmannen fullmakt til å ferdigprosjektere et nytt helsebygg på bygslet tomt ved Ringerike sykehus som skal inneholde lokaler til interkommunal legevakt og ambulansestasjon.

Ringerike interkommunale legevakt leier i dag lokaler for drift av legevakt av Ringerike sykehus/Vestre Viken HF. Legevaktlokalene ble bygd om og driften i de nye lokalene startet 16.11.2009. Lokalene er allerede marginale i forhold til dagens drift. Ringerike interkommunale legevakts leieforhold ved Vestre Viken HF, opphører i 15.11.2019. Sykehuset har varslet at de fra dette tidspunkt selv kommer til å benytte lokalene, og videre leieforhold kan ikke realiseres.

I et tidligere vedtak har kommunestyret gitt klare presiseringer og føringer for en ny legevakt. Arealbehovet fra 2020 skal søkes dekt ved nybygg som plasseres i
tilknytning/umiddelbar nærhet til Ringerike sykehus. Lokalene skal om mulig samlokaliseres med prehospitale tjenester og eventuelt andre aktuelle aktører relatert til samhandlingsreformen. Dette for å optimalisere finansieringen og utnyttelsen av de statlige investeringstilskudd.

Rådmannen har fått tegnet ut et forslag til ny interkommunal legevakt på 1063m2, tilpasset aktuelt tomtevalg og forberedt for framtiden ut i fra de parametere vi i dag kan ha oversikt over. Sammenligninger med Drammen legevakt og Kongsberg legevakt (nybygd på bygslet tomt fra Vestre Viken HF og som driftes etter samme konsept med Kongsberg kommune som eier), viser at plangrunnlaget er realistisk.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa