torsdag, 23 mars 2017 15:26

HSN får 4,5mill

Skrevet av
HSN får 4,5mill Foto: Frank Tverran

I høst starter den nye femårige lærerutdanningen over hele landet. For å bidra til å dekke kostnader til overgangen til master, får høyskolene og universitetene som har grunnskolelærerutdanning 41,5 millioner kroner.

– Vi ønsker en skole hvor elevene lærer mer, og en ny lærerutdanning skal bidra til det. Det er et stort løft for lærerutdanningen at den nå blir femårig. Derfor er det naturlig at vi er med på å betale for overgangen til masterprogram, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Høye ambisjoner
Med den nye lærerutdanningen følger nye krav som vil kreve noe mer ressurser. Blant annet skal studentene få tettere oppfølging, det skal bli flere fagpersoner per student, og mer studentaktive arbeidsformer. Det skal også bli mer undervisning i mindre grupper.

– Målet er å få flere studenter gjennom utdanningen, og at de skal lære mer. Vi har høye ambisjoner for den nye femårige lærerutdanningen, sier Røe Isaksen.

Parallelle studieløp på hver institusjon vil også gi økte kostnader. De studentene som allerede er i gang med den eksisterende lærerutdanningen, skal få mulighet til å gå over til den nye masterutdanningen. Det krever overgangsordninger.

Midlene som lærerutdanningene får, blir fordelt ved at alle får et flatt beløp, og i tillegg et beløp som bestemmes av forventet antall studenter som møter til undervisning i 2017. Høgskolen i Sørnorge får 4,5 millioner, hvorav kr 500.000 er det såkalt "flate" beløpet.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa