×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 500
lørdag, 04 mars 2017 13:00

Bakeriene går foran

Tone Lislegaard hos Narum Tone Lislegaard hos Narum Foto: Rasmus Lindberg

Både Narum og Baker Hansen er med i Too Good to Go for å kaste minst mulig mat.

Men det skulle ha vært flere, mange flere, for prosjektet har vært i gang i over ett år. Førstekonsulent Kari Veien Denné i Ringerike kommune opplyser at det i Hønefoss er nærmere 50 matprodusenter, restauranter, kafeer, hoteller og supermarkeder.

Alle disse ville ha vært i stand til å delta i prosjektet, men bare to er med. Ennå! Sensommeren 2016 var ett lokalt bakeri i Hønefoss med i prosjektet; Baker Narum. Og ganske nylig ble også Baker Hansen med.

Hvert år kastes en tredjedel av all mat som produseres, noe som er et stort paradoks når hver åttende person på planeten sulter. Dette er et problem som teamet bak Too Good To Go mener de kan løse, og deres mål er å redusere matavfall ved å bistå butikker, hoteller, bakerier og restauranter med å selge sitt matoverskudd rimelig rett før stengetid.

Prosjektet Too Good To Go ble lansert i januar 2016 og teamet har utviklet en app for å redusere svinn. Hittil har mer enn 200.000 apps blitt lastet ned i Norge og mer enn 250 matvareleverandører osv rundt om i landet har sluttet seg til. Så langt er det anslått at over 130.000 porsjoner med mat er reddet fra søpla, noe som representerer mer enn 230 tonn CO².

Da RingeriksAvisa snakket med Kjell-Eric Andersen hos Baker Narum, fortalte han entusiatiskt hvordan bakeriet kunne bidra til å redusere matsvinn. Han sier at de fortsatt leverer overskudd fra produksjonen til landbruket, men synes dette er et fint skritt videre for å unngå å kaste mat. Han poengterer at det ikke er av økonomiske årsaker han deltar i prosjektet, men ut fra miljøaspektet.

På spørsmål om hvem som bruker programmet, så er svaret er at det dreier seg om alt fra skolebarn til pensjonister.

Rita Bakken hos Baker Hansen hadde også det samme inntrykket.

baker hansen

Ruta Sirvinskiene hos Baker Hansen (Foto: Rasmus Lindberg)

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa