mandag, 23 januar 2017 09:37

Fra dødehavsruller til Luther

Skrevet av

Senioruniversitetet er snart i gang med sine populære foredrag. Foredragene starter i Benterudstua klokka 12 og varer ca en time. Også dette semestert spenner foredragene over mange spennende temaer.

Medlemskap i Senioruniversitetet koster kr 300,- pr semester og gir fri adgang til alle foredragene.

Her er programmet

Torsdag 9. februar
Torleif Elgvin: ”Dødehavsrullene –forrige århundrets største skriftfunn.”
Torleif Elgvin er professor i teologi ved Høgskolen i Oslo og tok doktorgraden på dødehavsrullene. Han har tidligere vært prest i Alta og rektor i Jerusalem. Han har en rekke publikasjoner bak seg.

Torsdag 9. mars
Vita Veritas v/Kjersti Reffhaug Eie: «Bevar din livshistorie»
Er du en av de mange som skulle ønske at dine foreldre/besteforeldre hadde skrevet ned historier fra livet sitt? I snart 12 år har Vita Veritas hjulpet folk med å bevare sin livshistorie. Din historie i bokform blir familiens arvesølv. Kjersti R. Eie forteller deg hvorfor, hva og hvordan det kan gjennomføres for alle, med et godt resultat.


Torsdag 6. april (NB! Framskjøvet pga påsken)
Kim Hjardar: «Vikingene og deres samfunn.»
I vikingtiden møter vi et bondesamfunn dominert av en aristokratisk krigeroverklasse. Det var bondesamfunnet som var bærere av de verdiene og tradisjonene som holdt samfunnet sammen. Og det var fra bondesamfunnet at lederne hentet sin støtte og legitimitet. I dette foredraget redegjør historiker og forfatter Kim Hjardar for hovedtrekkene i hvordan Vikingenes samfunnet var organisert – hvordan deres verdensbilde kan ha sett ut.


Torsdag 11. mai
Sjur Atle Furali: «Frelsen og dommen i Luthers salmer."
I anledning Reformasjonsjubileet 2017 presenterer Norsk hymnologisk forening et unikt foredragstilbud om Luther og reformasjonen. I dette foredraget ser Furali på hvordan Luthers syn på frelse og dom kommer til syne i hans salmer. Hvordan taler salmetekstene hans inn i vår tid, der sannhet er et mangefasettert begrep og enhetskulturen som har preget det norske samfunnet er i stadig endring?

PÅMELDING/INFO
Tove Næss Lien, Folkeuniversitetet
P.b. 135, Storgt. 10, 3510 Hønefoss
Tlf. 32 12 98 80

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa