×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 500
torsdag, 29 desember 2016 10:15

Nå vil de se framover mot 2017

Kristin og Arve med de to kattene som overlevde brannen Kristin og Arve med de to kattene som overlevde brannen Foto: Rasmus Lindberg

Søndag den 11. desember blir en dag Kristin og Arve aldri kommer til å glemme. Julen og inngangen til det nye året blir også et helt spesielt minne.

For denne morgenen brant parets hus. Takket være en kjempeinnsats fra brannfolkene, forhindret man fullstendig nedbrenning. Men huset ble ubeboelig.

Kristin husker hvordan ventingen på brannfolkene syntes som evigheter.

Paret flyttet inn på Klækken hotell og bodde der til like før julaften. Da kunne de flytte tilbake, men ikke inn i huset. De flyttet inn i en campingvogn som de kan benytte en tid framover. Ikke lett å få fram den rette julestemningen, men uttrykket "Compact living" får liksom en ny dimensjon når to personer og tre katter skal feire jul og nyttår sammen på så få kvadratmeter.

Før den branntekniske utredningen er klar, får de ikke gå inn i huset. Så foreløpig vet ikke Kristin og Arve hvor omfattende skadene på huset er.

Tårene triller når Kristin forteller hvor mange timer de har lagt ned for å skape en trivelig atmosfære i det gamle huset. Alle fine detaljer i listverk og lignende er for alltid borte, og det merkes tydelig hvor hardt brannen har påvirket henne. Hun håper inderlig at det skal kunne gå an å restaurere huset og gjøre det beboelig igjen.

Oppi all elendigheten finnes det også noe positivt. To av kattene var stengt inne i huset da brannen raste for fullt. Begge overlevde og ser ikke ut til å ha tatt skade av opplevelsen.

Kristin og Arve vil sende en takk til alle som har gitt dem hjelp og støtte i den vanskelige tiden etter brannen.

kristin 02
Foto: Rasmus Lindberg

kristin 03
Foto: Rasmus Lindberg

Mer i denne kategorien « Flott skøyteis Klare for Eggemoen »

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa