tirsdag, 20 desember 2016 11:47

Overraskende nedgang i netthandelen i 2016

Skrevet av
Overraskende nedgang i netthandelen i 2016 Foto: Scandinavian Stock Photo

Sammenlignet med 2015, viser ny statistikk at nordmenn handler færre julegaver på nett. I fjor utgjorde netthandelen 25%, mens i år forventes det at 22.32% av julehandelen foregår på nett.

I resten av Europa ser vi en omvendt tendens, der andelen av julehandelen på nett øker. I Storbritannia foregår 40% av all julehandel på nett, mens i Sverige handles 32.64% av julegavene på nett.

Det er Ferratum Bank Norge, en del av finske Ferratum Group, som står bak den ferske undersøkelsen om kjøpsatferd i forbindelse med julesesongen. Med mer enn 13.000 respondenter fra 21 land, er dette en svært omfattende studie av europeisk forbrukeradferd.

Norge julehandler for mindre enn Baltikum

Flere oppsiktsvekkende funn er for eksempel at nordmenn handler julegaver for en mindre andel av lønnen enn hva mennesker i Baltikum gjør. Ferratums studie viser faktisk at Norge bruker mindre penger på julegaver enn samtlige land i undersøkelsen, med unntak av Finland og Nederland. Gjennomsnittlig bruker nordmenn 16.2% av inntekten på julegaver, mens de baltiske landene Litauen, Estland og Latvia bruker henholdsvis 30.3%, 28.6% og 19.8%.

Salg av spa-opplevelser stuper

Ferratums undersøkelse viste spa-opplevelser var blant de mest populære gavene under norske juletrær i fjor, og utgjorde 17.4% av gavene. I år derimot, stuper salget av spa-opplevelser. Ferratums undersøkelse viser at kun 6% av årets julegaver vil være spa- og velværeopplevelser.

Nordmenn julehandler mest klær i Norden

Nordmenn kan forvente seg myke gaver under treet i år. Sammenlignet med resten av Norden, der leker og spill er mest populært, handler nordmenn mest klær som julegaver i år. Ferratums undersøkelse for 2016 viser at 23% av julegavene er klær, mens leker og spill utgjør 18%. I Sverige handles det 22% leker og spill, og 16% av julegavene er klær.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa