tirsdag, 22 november 2016 14:39

Det skinner i Arnemannsveien

Skrevet av
Haakon Tronrud Haakon Tronrud Foto: Frank Tverran

Det var en stolt konsernsjef Haakon Tronrud som på vegne av Tronrud Eiendom kunne ta i mot rundt 100 gjester til den offisielle åpningen av det 2.800 m² store bygget i Arnemannsveien 3. Her kan du se alle bildene fra innsiden av bygget.

gjester
De inviterte gjestene hygget seg i de fine lokalene (Foto: Frank Tverran)

H.C.Andersens eventyr om den stygge andungen som ble en vakker svane, kan passe godt på Arnemannsveien 3. Fra å være en saneringsmoden bygning som ikke kunne brukes til noe, har det oppstått et moderne kontorbygg.

Tronrud Eiendom bruker selv lokalene i 2. og 3. etasje i hovedbygget. I den nye glassfløyen leier Ernst & Young 2. etasje. Foreløpig er hele 1.etasjen ledig.

- Vi synes vi måtte til Hønefoss sentrum med kontorene våre. Vi anbefaler jo alle andre å flytte sentralt. Som byggherre for en rekke sentrumsnære prosjekter, er det også veldig praktisk, sier Haakon Tronrud.

Han er med rette stolt av bygget, som er en viktig identitet i bybildet. Dette er også det første bygget i det fremtidige Øya-området som vil strekke seg fra jernbanen til Tippen. Tirsdag var en rekke gjester invitert til å ta del i historien, både den som er fortalt og den som skal fortelles. For å dekke det førstnevnte, lanseres det også en bok som forteller Øyas historie. Jan Helge Østlund har gjort den historiske reseachen til boka. Teksten er av Henriette Tronrud og illustrasjonene av Børge Bredenbekk og Børge Brekke.

Var det greit å bygge om den gamle bygningen?

- Vi måtte gå noen runder med fylkeskonservatoren før vi kunne starte opp. Bygningen har et sterkt vern hva gjelder utsiden. Innvendig er bygget fullstendig som nytt, men utvendig har vi foretatt en omhyggelig og kostbar restaurering. Her har vi fjernet gammel og nyere mørtel i alle fugene og lagt inn ny, med tidsriktig materialbruk. Alt er utført i samarbeide med fylkeskonservatoren og med god hjelp fra arkitekt Erik Karlsen, som er en mester med skisseblokka, sier Tronrud.

Hva med moderne krav til arbeidsmiljøet?

- Dette har gått greit og vi fikk lage et oppløft med vinduer på begge sider fordi det allerede var bygd slik mot brua. I tillegg fikk vi lage lysåpninger på toppen. Dermed ble det lys nok inn, noe som i utgangspunktet ikke var tilfredsstillende. Kontorgulvet er polert betong med kortreist stein og fjernvarme, avslutter Haakon Tronrud.

Etter at Haakon Tronrud hadde holdt en liten innledning om selve bygget, fortalte utviklingsdirektør Ellen Grønlund litt om planene for Øya-området. Til slutt ble et fotografi over Øya-området, tatt av fotograf Knud Knudsen på 1870-tallet, overrakt som en gave fra Sparebank1 Ringerike Hadeland.

Klikk på bildene under for større bilde. Alle bildene er tatt av Frank Tverran:

{gallery}a3{/gallery}

Sist redigert tirsdag, 22 november 2016 15:55

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa