torsdag, 10 november 2016 15:39

Ringerike Utvikling sverter halve USA

Skrevet av
Kopi av websiden Kopi av websiden

En ting er å være morsom, en helt annen ting er det å være morsom på andres bekostning. Det noe uventede utfallet av valget i USA har medført en noe oppsiktsvekkende kommentar fra organet for tre norske kommuner og en høyskole.

På forsiden av den nye websiden til Ringerike Utvikling, http://www.emigrateme.com/ , kunne man torsdag lese følgende innledning:

- I lys av presidentvalget i USA, har det regionale utviklingsselskapet i Ringerike utviklet et restitueringsprogram i Ringerike, Norge. Vi tilbyr akutt hjelp til etterkommere av utvandrede nordmenn og andre amerikanere som vurderer en ny start i utlandet.

Det er altså Ringerike Utvikling som står bak denne "morsomme" websiden og gjør narr av omtrent halvparten av befolkningen i USA.

Ringerike Utvikling eies av kommunene Hole, Ringerike og Jevnaker, samt Høgskolen i Sørøst-Norge. Vi spurte ordfører i Hole, Per Berger, hva han synes om websiden.

- Jeg er kjent med at det jobbes med et forslag til en side, men jeg trodde ikke at noe var lagt ut. Ut over det har jeg ingen kommentarer.

Vi stilte samme spørsmålet til styreleder i Ringerike Utvikling, Steffen Fagerås, som mente dette var et spenstig profileringsstunt for å få oppmerksomhet rettet mot Ringeriksregionen.

RingeriksAvisa mener det er en ganske stor forskjell på å være morsom i en Facebook-kommentar og det å slenge med leppa på denne måten på et nettsted som representerer deler av det offisielle Norge. At hele websiden er på engelsk, gjør det ikke mindre beklemmende.

Sist redigert torsdag, 10 november 2016 15:52

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa