×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 500
mandag, 31 oktober 2016 12:32

Vi vil vite mer om stedet vi bor

Skrevet av
Lillehammer før og etter OL Lillehammer før og etter OL

Telefonnummer og adresse er ikke lenger nok når vi bruker opplysningstjenester på nettet. Stadig oftere etterspør vi god lokal informasjon, som kart, flyfoto og veibeskrivelser.

- Dét har vi tatt konsekvensen av når vi nå lanserer en ny versjon av vår søketjeneste, sier administrerende direktør i Digitale Medier 1881, Asgeir Ohr, som er ansvarlig for nettstedet 1881.no. Nå vil du få opp kart og flyfoto av adressen du søker på og en forklaring på hvordan du enklest kommer deg dit.

- Derfor har vi lagt inn historiske flyfoto og kart fra hele landet. Vi har sett at dette er av stor interesse, enten man vil vite hvordan sitt eget nærområde har endret seg, er historisk interessert eller trenger et godt utgangspunkt for foredrag eller undervisning, sier Ohr.

1881.no bruker Norkarts digitale kart som utgangspunkt for sine innholdstjenester. Kartene er de mest oppdaterte som finnes på markedet.  I forbindelse med lanseringen av nytt design har 1881.no lagt inn mange nye historiske flyfoto og gamle kart. De eldste kartene som er tilgjengelige, er fra 1700-tallet og viser Bergen og Kristiansand. Det finnes også gamle kart som har vært hemmeligstemplet, blant annet fra Lillestrøm, Fetsund og Lier. Fra enkelte steder i Norge er det flyfoto helt tilbake til 1937.

På flyfoto fra Oslo kan man se hvordan de ulike tjernene på hoppsletta i Holmenkollen har endret karakter med årene og hvordan Vigelandsanlegget vokste fram i Frognerparken. Andre bilder viser Lillehammer før og etter OL-utbyggingen. Tilsvarende utvikling er mulig å få innblikk i for mange andre byer og tettsteder over hele landet.

I den nye karttjenesten til 1881.no inngår blant annet opplysninger om ladestasjoner for elbil, bomstasjoner og returpunkter for avfall.

Eiendomspriser.no, en annen tjeneste fra Digitale Medier 1881, er basert på de samme oppdaterte kartene. Her kan du både finne ut hva eiendommer er solgt for langt tilbake i tid og se hvilke boliger som er til salgs nå.

Digitale Medier 1881 eies av Amedia.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa