fredag, 30 september 2016 14:21

Norsk Tipping innfører månedlig tapsgrense

Skrevet av
Norsk Tipping innfører månedlig tapsgrense Foto: Norsk Tipping

Som første spillselskap i verden innfører Norsk Tipping 2. oktober en månedlig tapsgrense for deltagelse i alle spill hos selskapet. Dette innebærer at Norsk Tippings spillere ikke vil kunne tape mer enn 20 000 kroner per måned.

Tapsgrensen vil bli gjennomført via selskapets spillerkort, som den enkelte spilleren må ha for å delta i spill. Tapsgrensen vil gjelde for samtlige av selskapets spill, med unntak for papirbaserte Flax, som av praktiske grunner ikke er koblet opp mot selskapets spillerkort.

- Dette er et viktig tiltak for å forebygge spilleproblemer i Norge, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland. For regjeringen er hensynet til de som har problemer med spill det som skal veie tyngst. Vi må gjøre hva vi kan for å hindre at noen spiller seg fra hus og hjem. En månedlig tapsgrense vil bidra til at storspillerne spiller mindre.

Sammen med tapsgrensen innfører Norsk Tipping andre ansvarlighetstiltak som blant annet en plikt for alle spillere til å sette egne personlige tapsgrenser for hvert enkelt spill, dersom de deltar i spill på nett som kan forårsake problemspilling.

Bevisstgjøring av spillere med hensyn til valgene de foretar ved spill er et sentralt element i arbeid for å begrense spilleproblemer, sier kulturministeren. Samtidig er spilleansvarshensyn den EØS-rettslige hovedbegrunnelsen for den norske enerettmodellen for pengespill. Tapsgrensene vil styrke ansvarlighetstiltakene til selskapet samt begrunnelsen for selskapets enerett.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa