×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 500
søndag, 18 september 2016 19:58

Det krøp og kravlet

Tuva Rakeie Tuva Rakeie Foto: Rasmus Lindberg

I helgen var det terrariemesse på Hønefoss skole. Her var det  taranteller, skorpioner, biller, tusenbein og mye annet fra hele verden! Tuva Rakeie var utrolig glad når 256 små føtter raskt sprang over hennes hånd. Den mangefotede herren heter egentlig Archispirostreptus Gias og er en afrikansk kjempemilliped. Fullt voksen kan den bli nestan 40 cm lang og bli 5-7 år.


kryp2
Inger Aunø Jetlund fikk sett nøye på verdens mest giftige edderkopp; den brasilianske vandreedderkoppen. (Foto: Rasmus Lindberg)

kryp3
Theraphosa Apophysis (Foto: Rasmus Lindberg)
Theraphosa Apophysis er en ung dame på 7 år. Hennes eier Johnny ble spurt hvordan han begynte å samle på edderkopper og andre småkryp? Han forteller at det hele begynte da han var i 12-årsalderen og ble helt betatt av de flotte fargene. Etter det måtte moren hans tømme bukselommene hans for edderkopper hver dag. I dag har han bare 22 småkryp, men ikke for lenge siden var det 200. Prisen på det hårete krypet ligger mellom 2 og 4.000 kroner. Snart skal den også bli pappa.

kryp4
Tove Merete Knudsen fikk holde en Grammostola Rosea i hånden. Denne edderkoppen er opprinnelig fra Chile og Peru og kan bli hele 15 år. Den spiser fortrinnsvis innsekter og er veldig aktiv om natten. (Foto: Rasmus Lindberg)

 

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa