onsdag, 14 september 2016 09:14

Samstemt om sotede farger

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
LUNT: De sotaktige fargene luner LUNT: De sotaktige fargene luner Foto: Butinox Interiør, Borge

Ta en farge – blå, rød, grønn eller gul – og tilsett en god dash sort. Der har vi høstens interiørfarger.

Når malingsindustrien, tapetleverandører og innkjøpere til gave- og interiørforretninger presenterer nyheter i disse dager, har de én ting felles: Alle satser på at Kari og Ola er ferdig med hvitt. Etter 20 år med hvit interiørmote er det nok. Vi har sett tendensen en stund, men nå kommer bølgen for fullt.

Sotede farger

Før kalte vi fargene grumsete og skitne. Nå kaller vi dem elegante, sofistikerte og lune. Eller ganske enkelt sortaktige, eller sotede farger.

– De sotede fargene passer godt til det nordiske klimaet. De er med på å gi interiøret et lunt inntrykk, sier Jenny Bull Gustavsen, fargesjef i Butinox Interiør.

Stine Norli fra faghandelkjeden Nordsjö Idé og Design har også stor tro på sotede farger.

– «Alle» har grå sofa. Ved å male veggene i en sortaktig farge får man en helt ny stil, sier hun.

Tapet matcher

Som forbrukere vil vi bli møtt med en massiv og entydig fargestemme denne høsten, for tapetleverandørene satser også på sotede farger.

Birgit Torkildsby hos tapetleverandøren Borge mener dette er en naturlig utvikling. Fargetrenden er en del av den store grønne bølgen der vi lengter etter et liv mer i pakt med naturen og «slow living».

– Dette er godt for oss i Norge. Vi må ha farge, slår hun fast.

Personlig

De grumsete fargene hadde også en sentral plass under høstens Oslo Design Fair, tidligere Gave- og Interiørmessen. Her ble både private og butikkeiere oppfordret til å bruke mer farger.

– Det er viktig å ta egne valg, og skape en identitet. Ikke tenk A4, sa stylist Alessandro D’Orazio i en sofaprat med messesjef Grete Sivertsen. Sammen med tre andre stylister stod han for høstens tendensutstilling. Her var sotede farger høyst til stede, ikke bare på ting og tang, men som rammen for interiøret.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa