tirsdag, 19 juli 2016 08:35

Pokémon-feber: - Salget av powerbanks opp 320 prosent

Skrevet av

Spillet Pokémon Go er ikke bare meget populært, det tapper også mobilbatteriet ditt i rekordfart. Nå merker man en eksplosiv økning i salget av powerbanks og ekstrabatterier.


Nintendo-spillet Pokémon Go har tatt verden og Norge med storm og mens spillernes fritid fylles opp med jakten på virtuelle dyr, tappes mobilbatterier i rekordfart.

- Pokémon Go-spillet krever mye av mobilen din og tapper dermed batteriet relativt raskt. Dette er blant annet fordi skjermen, GPS-enheten og kameraet er i bruk på samme tid. Er man en ivrig Pokémon-jeger vil man dermed oppleve at man trenger påfylling av strøm regelmessig, sier salgssjef ved Telekom for Elkjøp-konsernet i Norge, Thomas Brandsnes.

Dette har helt tydelig engasjerte spillere også fått erfare, for nå tømmes butikkene for ekstrabatterier til mobiler, også kalt powerbanks.

Elkjøp-konsernet har merket en drøy dobling av salget av slike produkter de to siste ukene, sammenlignet med de samme 14 dagene i fjor.


- Har hatt oppgang på 320 prosent

- Det har vært en betydelig økning i interressen for ekstrabatterier til mobiler og mange steder er nå hyllene nesten tomme. Totalt sett er salget opp 110 prosent i forhold til i fjor og enkelte steder har pågangen vært helt vanvittig. Jeg fikk for eksempel en telefon fra en av våre butikker i Trondheim og de kunne melde om at salget hos dem var opp 320 prosent, sier Brandsnes.  

Elkjøp-konsernet har også butikker i andre nordiske land, og også her skal interessen for ekstrabatterier være upåklagelig.

Brandsnes har også lagt merke til at Pokémon-spillerne går for de større batterimodellene.

- Powerbanks kan man få i alle fasonger og størrelser, og dersom man regner med at man trenger mye strøm mens man er på farten kan det være lurt å gå for produktene som har mest mulig kraft i seg. Mange av de Pokémon-spillerne som har vært innom oss har gjort nettopp dette, og får dermed tid til å jakte enda mer, sier salgssjefen ved Telekom for Elkjøp-konsernet i Norge, Thomas Brandsnes.

Pokémon Go er ikke overraskende en av de desidert mest nedlastede appene hos Google Play og App Store i disse dager. Bare hos førstnevnte har telleverket nå passert 10 millioner nedlastinger.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa