torsdag, 09 juni 2016 09:22

Internasjonal undersøkelse: Vraker partneren, velger fotball-EM

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)

Hver tredje nordmann vil prioritere sendingene fra fotball-EM fremfor å pleie kjærligheten med partneren. Mange velger også bort familien, og planlegger ferien for å følge mesterskapet, viser ny spørreundersøkelse gjennomført i ni land.

Norge er også det landet i den internasjonale undersøkelsen, der landslaget betyr betydelig mindre for de fotballinteresserte enn klubblaget. Hver tredje nordmann svarer at klubblaget er viktigst, mens i Sverige og Danmark er kjærligheten til landslaget betydelig høyere enn tilhørigheten til klubblagene.

Det er analyseselskapet Opinion som på oppdrag fra spillselskapet Unibet har gjennomført EM-undersøkelsen blant et landsrepresentativt utvalg i Norge, Sverige, Danmark, Irland, Nord-Irland, Skottland, Wales, Belgia og England.

-Norge gjør seg ikke spesielt bemerket på den internasjonale fotballarenaen om dagen, og vi er også det landet i undersøkelsen der interessen for fotball-EM er lavest. Hele 48 prosent i Norge svarer at de ikke kommer til å følge mesterskapet på TV, radio eller online, forteller PR manager Steffen Løvholen i Unibet.

- Hver andre nordmann svarer imidlertid at de er villige til å ofre tid med partneren sin for å følge EM-kampene. Åtte prosent tror de kommer til å følge EM sammen med partneren, sier Løvholen.

Viljen til å ofre tid med resten av familien er imidlertid noe lavere. 65 prosent av nordmennene svarer at de ikke velger EM-sendingene foran familien, mens bare 6 prosent mener sjansen for dette er stor eller svært stor.

Undersøkelsen viser også at to av tre norske menn har planlegger å bruke minst én time daglig på EM, og nesten 1/4 vil bruke minst tre timer daglig.

- I undersøkelsen er det bare danskene som planlegger å bruke mindre tid enn nordmenn på EM. Vi er også de som i minst grad vil tilpasse daglige gjøremål rundt turneringen. Det er nærliggende å tenke at dette er fordi Norge ikke er med i mesterskapet. Men heller ikke Skottland er med, og der er det dobbelt så mange svarer at de vil bruker feriedager til å se EM, som svarprosenten i Norge, sier Løvholen.

Noen andre funn fra undersøkelsen:

  • Hver fjerde nordmann svarer at man ikke er interessert i fotball. 37 prosent er ganske eller velig interessert.
  • 13 prosent av norske innbyggere har tilpasset ferieplanene til fotball-EM. Bare 11 prosent av svenskene svarer det samme, mens over 1/3 av de spurte i England, Wales og Nord-Irland har planlagt ferie og fotball.
  • Nesten hver andre nordmann kommer likevel til å planlegge dagene under mesterskapet ut ifra sendeskjemaet.
  • Hver fjerde spurte i Nord-Irland og Skottland prioriterer kampene fra EM fremfor tid med kjæresten.
  • Viljen til å ofre familien for å se fotball-EM er størst i Skottland. Her svarer 29 prosent spurte at de vil gjøre det. Tilsvarende tall for Norge er 12 prosent, og for Sverige 13 prosent.
Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa