mandag, 14 oktober 2024 22:07

Finsk TV-profil og tidligere ishockeyspiller skutt og drept

Skrevet av
Janne Puhakka ble søndag kveld funnet død i sitt hjem i Esbo i Finland. En mann i 60-årene er siktet for å ha skutt og drept Puhakka. Janne Puhakka ble søndag kveld funnet død i sitt hjem i Esbo i Finland. En mann i 60-årene er siktet for å ha skutt og drept Puhakka. Foto: Vesa Moilanen / NTB

Tidligere ishockeyspiller Janne Puhakka, som deltar i finske «Forræder,» ble søndag funnet død i en leilighet i Finland. En mann i 60-årene er siktet for drap.

Finsk politi skriver i en pressemelding at de rundt klokken 20 søndag kveld fikk melding om en voldshendelse i en leilighet i byen Esbo, like vest for Helsingfors i Finland.

Da de kom til leiligheten, ble en mann i 60-årene pågrepet. Han er siktet for å ha begått drap med skytevåpen.

– Pågripelsen gikk etter planen, og mistenkte kom selv ut av leiligheten, skriver politiet.

Profesjonell ishockeyspiller

Ifølge finske medier er mannen som ble drept, den tidligere profesjonelle ishockeyspilleren Janne Puhakka (29). Han er deltaker TV-programmet «Petolliset», som er den finske utgaven av realityserien «Forræder», og som har gått på finsk TV den siste tiden.

Produksjonsselskapet Nelonen Media, som står bak «Petolliset», bekrefter i en pressemelding mandag at det er Puhakka som ble drept.

– Den siste episoden av Petolliset-sesongen skulle etter planen vises torsdag denne uken. Vi har kommet til den konklusjonen at akkurat nå ikke er riktig tidspunkt for å sende episoden. Vi kommer tilbake senere til spørsmålet om når vi skal vise episoden, skriver Nelonen Media, ifølge Helsingin Sanomat.

Siktelsen skjerpet

Mannen i 60-årene som er pågrepet ble først siktet for uoverlagt drap, men siktelsen ble mandag ettermiddag omgjort til overlagt drap, skriver Yle.

Politiet tar sikte på å avhøre den siktede mannen mandag.

Politiet i Trøndelag er bedt om bistand til avhør i forbindelse med en drapssak i Finland.

– Vi har fått beskjed om at en nordmann er siktet for drap i Finland. De ønsker bistand til flere avhør i Trøndelag, sier jourhavende jurist Kristine Østergård i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Politiet i Trøndelag sier til Adressa at de ikke ønsker å gi noen informasjon om hvem som skal avhøres, bortsett fra at de omtales som vitner. Østergård sier de vil følge opp anmodningen fra finsk politi tirsdag.

Flere finske medier, blant dem Yle og Ilta Sanomat, erfarer at en norsk mann i 60-årene er siktet for å ha drept den tidligere profesjonelle ishockeyspilleren Janne Puhakka (29).

Finsk politi har så langt ikke villet bekrefte om det er en norsk kobling.

Finsk politi skrev i en pressemelding tidligere mandag at de rundt klokken 20 søndag kveld fikk melding om en voldshendelse i en leilighet i byen Esbo, like vest for Helsingfors i Finland.

Da de kom til leiligheten, ble en mann i 60-årene pågrepet. Han er siktet for å ha begått drap med skytevåpen.

Avdøde Janne Puhakka har den siste tiden vært aktuell i den finske utgaven av «Forræder». Den siste episoden av programmet skulle etter planen blitt sendt torsdag kveld.

VG har vært i kontakt med nordmannens forsvarer, advokat Ville Luoto, som i en epost har opplyst at han ikke kan kommentere den pågående politietterforskningen på noen måte.

Sist redigert mandag, 14 oktober 2024 22:11

Andre saker å lese

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa

Zelenskyj om «seiersplan»: – Vil ikke avstå territorium til Russland

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Zelenskyj om «seiersplan»: – Vil ikke avstå territorium til Russland

I en tale i Ukrainas nasjonalforsamling onsdag sa Zelenskyj også at Nord-Korea nå er en direkte deltaker i Russlands krig mot Ukraina. Ifølge presidenten har ukrainsk etterretning bekreftet at landet...

Les mer i RingeriksAvisa

Fraværet i grunnskolen fortsetter å øke

16-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Årets avgangskull i tiende klasse har to fraværsdager og to fraværstimer mer enn kullet før pandemien, viser nye tall fra Utdanningsdirektoratet. En elev på 10. trinn har typisk åtte dager og...

Les mer i RingeriksAvisa

Bror Andersen styreleder i nytt firma

16-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Selskapets navn er Ringerike kulturutvikling AS og aksjekapitalen er kr 30.000.

Les mer i RingeriksAvisa