mandag, 30 september 2024 20:05

Eldre kvinne svindlet for over 100.000 kroner av falskt politi

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

En eldre kvinne har fått sin bankkonto tømt for mer enn 100.000 kroner av svindlere som utgir seg for å være politifolk i Oslo-området.

Hennes sak er en av to meldinger politiet har mottatt om slik svindel mandag ettermiddag, skriver operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt.

Kvinnene er blitt oppringt av personer som utgir seg for å være politiet, deretter banken. Svindlerne får kvinnene til å tro at de er blitt svindlet, og at politiet skal komme hjem til dem. Deretter har folk som utgir seg for å være politi, kommet hjem til dem og tatt bankkortene deres for å «løse problemet».

– Svindlerne har ringt fra et telefonnummer som de har manipulert, slik at politiet ikke foreløpig vet hvem som står bak. Dette telefonnummeret er kjent av politiet for mange lignende forhold den siste måneden, skriver Hekkelstrand.

Operasjonslederen minner om at politiet og banken aldri reiser hjem til folk for å ta bankkort, koder eller andre personlige opplysninger.

– Hvis du opplever at «politiet» eller «banken» ikke lar deg legge på samtalen, eller sjekke med den ekte banken, så er dette svindel.

NTB

Andre saker å lese

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa

Zelenskyj om «seiersplan»: – Vil ikke avstå territorium til Russland

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Zelenskyj om «seiersplan»: – Vil ikke avstå territorium til Russland

I en tale i Ukrainas nasjonalforsamling onsdag sa Zelenskyj også at Nord-Korea nå er en direkte deltaker i Russlands krig mot Ukraina. Ifølge presidenten har ukrainsk etterretning bekreftet at landet...

Les mer i RingeriksAvisa

Fraværet i grunnskolen fortsetter å øke

16-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Årets avgangskull i tiende klasse har to fraværsdager og to fraværstimer mer enn kullet før pandemien, viser nye tall fra Utdanningsdirektoratet. En elev på 10. trinn har typisk åtte dager og...

Les mer i RingeriksAvisa

Bror Andersen styreleder i nytt firma

16-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Selskapets navn er Ringerike kulturutvikling AS og aksjekapitalen er kr 30.000.

Les mer i RingeriksAvisa