onsdag, 11 september 2024 09:13

Heder til Nils (81) som er regnskapsfører på heltid

Nils Røed fra Lier fikk hederstegnet av styreleder Ingebjørg Harto (t.v.) i Regnskap Norge i går kveld. Nils Røed fra Lier fikk hederstegnet av styreleder Ingebjørg Harto (t.v.) i Regnskap Norge i går kveld. Foto: Regnskap Norge

Nils Røed fra Sylling har rundet 80 år, men gir ikke slipp på regnskapskontoret han driver med kona. I går kveld ble han hedret av alle landets regnskapsførere for å ha løftet kvaliteten i regnskapsbransjen.

Det var under en tilstelning i av Regnskap Norge, bransjeforeningen for statsautoriserte regnskapsførere, liungen Nils Røed ble tildelt foreningens hederstegn. Den tildeles personer som har utført fortjenstfull innsats for regnskapsføreryrket eller for foreningen.

På imponerende vis er 81-åringen i full vigør som statsautorisert revisor og leder av regnskapskontoret han driver med sin to år yngre kone, Ragnhild. Ytterst i Lier, i Sylling nær bredden av Tyrifjorden, holder ekteparet orden på tallene for en rekke kunder.

Rørt vinner

Men det er hans store engasjement for kvalitet i bransjen som resulterte i hederstegnet. Ved siden av jobben i sitt eget foretak, har Nils gjennomført nesten 300 kontroller av regnskapsforetak som en av de betrodde kvalitetskontrollørene i Regnskap Norge.

Han har også veiledet nærmere 100 regnskapsforetak som har trengt bistand til å oppfylle kravene i regnskapsførerloven og god regnskapsføringsskikk.

Det er bakgrunnen for at Nils betegnes som regnskapsbransjens gentleman, en kunnskapsrik fyr som deler av sin kompetanse og sine erfaringer for å kunne hjelpe andre.

– Tusen takk, dette kom helt overraskende. Jeg brenner for kvalitet og kvalitetskontroll, men jeg brenner også for veiledningstjenesten, sier Nils som i går formiddag var på en av sine flere kvalitetskontroller denne høsten.

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa