onsdag, 04 september 2024 12:14

De militære får ikke plass i Thailands nye regjering

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Thailands nye statsminister, 38 år gamle Paetongtarn Shinawatra, presenterte onsdag sin nye regjering. Thailands nye statsminister, 38 år gamle Paetongtarn Shinawatra, presenterte onsdag sin nye regjering. Foto: AP / NTB

Thailands nye statsminister Paetongtarn Shinawatra presenterte onsdag sin nye regjering, der de militære kuppmakernes parti ikke får være med.

Kong Maha Vajiralongkorn har godkjent de nye statsrådene, og den 38 år gamle nye statsministeren fra partiet Pheu Thai ventes å legge fram sitt politiske program i neste uke.

Mange av statsrådene fortsetter i sine poster, men partiet som den tidligere militærjuntaen opprettet i et forsøk på å beholde makten, Palang Pracharath (PPRP), er ikke representert.

Det er første gang siden 2019 at PPRP, som ledes av den tidligere kuppmakeren Prawit Wongsuwan, ikke får være med i regjeringen.

Paetongtarn er datter av den omstridte milliardæren og tidligere statsministeren Thaksin Shinawatra, som ble avsatt i et militærkupp i 2006 og senere dømt for misbruk av stillingen.

Tanten Yingluck Shinawatra var også statsminister en kort periode, men led samme skjebne og ble avsatt i et militærkupp i 2014.

Den nye statsministerens parti Pheu Thai kom kun på andreplass i valget, men klarte å samle en koalisjon etter at partiet som fikk flest stemmer, ble nektet å danne regjering.

Shinawatra ble ikke selv valgt inn i nasjonalforsamlingen, men det er heller ikke et krav for å bli statsminister i Thailand.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa