mandag, 29 juli 2024 08:09

Sveitsisk bank: Norge har 253.000 dollarmillionærer

Skrevet av
Nordmenns gjennomsnittsformue er så høy at vi er nummer ti på en liste over landene i verden med høyest gjennomsnittlig formue. Nordmenns gjennomsnittsformue er så høy at vi er nummer ti på en liste over landene i verden med høyest gjennomsnittlig formue. Foto: Gorm Kallestad / NTB

253.000 nordmenn er dollarmillionærer, slår en rapport fra den sveitsiske storbanken UBS fast. Norge skiller seg også ut med høy gjennomsnittsformue per innbygger.

I løpet av de neste fem årene vil dette antallet anslagsvis øke med over 55.000 personer til 308.247 – en vekst på 22 prosent, skriver Dagens Næringsliv.

Denne veksten plasserer Norge blant landene med sterkest vekst i antall dollarmillionærer globalt.

Den årlige rapporten UBS Global Wealth Report gir innsikt i den globale formuesutviklingen og trender knyttet til husholdningenes formue verden over. I årets rapport blir Norge pekt på som et land med høy og økende velstand.

Rapporten viser blant annet til at Norge skiller seg ut med høy gjennomsnittlig formue per voksne innbygger. Med en gjennomsnittlig formue på 382.575 dollar – tilsvarende 4,2 millioner norske kroner – per voksne innbygger, ligger Norge som nummer ni på listen over landene i verden med høyest gjennomsnittlig formue.

Til sammenligning ligger Danmark på 6. plass og Sverige på 15. plass.

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa