mandag, 29 juli 2024 07:51

Over 10.000 boliger mangler kjøpere

Skrevet av
Til tross for boligmangel viser det seg at mange nye boliger fortsatt står usolgte. Usikkerhet rundt økonomien er hovedårsaken, mener analytiker. Til tross for boligmangel viser det seg at mange nye boliger fortsatt står usolgte. Usikkerhet rundt økonomien er hovedårsaken, mener analytiker. Foto: Annika Byrde / NTB

En analyse fra DNB viser at 10.000 ferdigbygde boliger ennå ikke er solgt. Obos alene har usolgte boliger for 3 milliarder kroner.

Mange utbyggere sliter med å få solgt nye ferdigbygde boliger. Det til tross for lav boligbygging og behov for langt flere. Spesielt de største boligene er tungsolgte.

Det er analyser fra DNB Eiendom Nybygg som har kommet fram til at det står nesten 10.000 nye ferdigstilte usolgte boliger i markedet, skriver Dagens Næringsliv.

– Her er det store regionale forskjeller. Mesteparten av dem er oppført i Oslo-regionen, sier direktør Harald Hansen i DNB Eiendom Nybygg.

Han sier at det er mange boliger som sto ferdig for rundt ett år siden som fortsatt ikke er blitt solgt, og mener det er usikkerhet rundt økonomien som gjør at folk ikke har turt å kjøpe ny bolig.

Tallene fra Obos viser at de ved utgangen av annet kvartal hadde totalt 540 usolgte ferdigstilte boliger i Norge og Sverige. Det er 183 flere enn på samme tid i fjor.

– Verdien av de usolgte ferdigstilte boligene er 3 milliarder kroner, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos.

– Det er særlig større leiligheter. De fleste små leiligheter klarer vi å selge, sier han.

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa