lørdag, 13 juli 2024 09:45

Kvinne tiltalt – Skal ha smurt avføring i ansiktet på ektemannen

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

En kvinne i 40-årene må i slutten av august møte i retten tiltalt for sadistisk mishandling av ektemannen gjennom flere år i parets hjem i Vestfold.

Ifølge tiltalen skal ektemannen i løpet av vel to år, fram til august i fjor, ha blitt utsatt for psykisk og fysisk mishandling, melder Tønsbergs Blad.

– Den psykiske mishandlingen har blant annet bestått i at hun har nektet ham adgang til toalettet og bedt ham holde seg når han måtte på do. Hun har beordret ham til å stå utendørs i kaldt vær uten sko og jakke, samt over lengre tid beordret ham til å sove på gulvet uten dyne og med vinduet åpent. Hun har også ved flere anledninger låst ham ute av huset, skriver Statsadvokatene i Vestfold, Telemark og Buskerud i tiltalebeslutningen.

Sparket i underlivet

– Den fysiske volden har blant annet bestått i at hun flere ganger har slått ham i ansiktet, på øyet og på kroppen, sparket ham gjentatte ganger i blant annet ryggen og i underlivet, samt kløpet ham i testiklene og/eller vridd testiklene. Hun har også sparket og slått ham mens han har sittet på toalettet, heter det videre i tiltalen.

Småbarnsmoren ble varetektsfengslet i september i fjor. Rundt samme tid ble ektemannen innlagt på sykehus med skader på hornhinnen, flere sår med infeksjon, alvorlig ernæringssvikt, svært lavt blodsukker, lungebetennelse og blodforgiftning, heter det i tiltalen. Han ble liggende lenge på sykehus.

Nekter for anklagene

Mishandlingen beskrevet i tiltalen skal blant annet ha foregått mens hennes mindreårige sønn var til stede og kvinnen er også tiltalt for mishandling av ham. Hun er videre tiltalt for brudd for besøksforbud mot mannen etter å ha sendt ham meldinger fra fengselet.

Advokat Stig M. Sletten i advokatfirmaet Hasle representerer kvinnen, og sier til Tønsbergs Blad at hun mener seg uskyldig. Hun nekter for anklagene og hevder at mannens skader skyldes uhell og fall.

Tiltalen mot kvinnen har en strafferamme på inntil 15 års fengsel. Vestfold tingrett i Horten har satt av 15 dager til behandlingen av rettssaken som starter i slutten av august.

NTB

Mer i denne kategorien « FredagsQuiz LørdagsQuiz »

Andre saker å lese

Etterlyst ruskjørte på E16 i Hole - vill politijakt

06-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ved 4-tiden fredag morgen kom det melding fra en veiarbeider ved Norderhov om en bil som kjørte voldsomt forbi pågående veiarbeid.

Les mer i RingeriksAvisa

Høyre vil sikre desemberbarna plass i barnehage

06-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre vil sikre desemberbarna plass i barnehage

I et direkte frieri til foreldrene til de 3500 barna som blir født i desember, vil Høyre gå inn for å utvide retten til barnehageplass.

Les mer i RingeriksAvisa

Hvordan utvikle smarte økonomiske strategier for hverdagen

05-09-2024 Nyheter Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Hvordan utvikle smarte økonomiske strategier for hverdagen

Økonomisk planlegging er avgjørende for å sikre en stabil hverdag, spesielt i utfordrende tider. Å forstå de lokale forholdene kan bidra til å optimalisere din økonomiske strategi. Her er noen...

Les mer i RingeriksAvisa

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

05-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

Leder i Oslo Ap, Frode Jacobsen, ønsker en ny periode på Stortinget. Det kan bety at det blir en turbulent høst i Oslo Ap, skriver Dagsavisen.

Les mer i RingeriksAvisa