fredag, 07 juni 2024 07:53

Ruud før semifinalen i Paris: – En spesiell situasjon

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Casper Ruud er også i år på titteljakt i Roland-Garros. Casper Ruud er også i år på titteljakt i Roland-Garros. Foto: Jean-François Badias / AP / NTB

Casper Ruud fikk ufrivillig tre dagers kampfri i Roland-Garros. – Jeg har brukt dem godt, sier nordmannen før kveldens møte med Alexander Zverev.

Som for ett år siden står Alexander Zverev mellom Ruud og nok en finale på rødgrusen i Paris. I fjor ble tyskeren slått klart i tre sett. I det siste settet vant ikke Zverev ett eneste game. I ATP-sammenheng er likevel de to jevnbyrdige, med to seirer hver siden 2021.

Og i det siste har den tyske OL-mesteren hevet seg markant.

– Det blir tøft mot Zverev. Han har vært god i hele år og kommet seg tilbake som en av de fem beste i verden. I fjor klarte jeg meg bra mot ham, så jeg skal se litt tilbake på hva som funket og hva jeg kan ta med meg av spill og taktikk til denne kampen, sier Ruud til NTB.

Tidligere i uken slapp han å møte verdensener og tittelforsvarer Novak Djokovic. Serberen måtte trekke seg på grunn av en kneskade.

– Det har vært en litt spesiell situasjon de siste dagene. Walkover i kvartfinalen er ikke noe man forventer i en Grand Slam, men dessverre er skader en del av idretten, sier Snarøya-mannen.

– Det er synd for Novak. Jeg ønsker ham god bedring og håper operasjonen gikk fint, slik at han er tilbake så fort som mulig.

Ruud forteller at han har dratt nytte av å få tre dager med kampfri.

– Jeg har brukt dem godt til å trene, hvile og gjøre meg klar. De fire første kampene her var tøffe.

For tredje år på rad kan Ruud bli å se i Roland-Garros-finalen. Den andre semifinalen er mellom italieneren Jannik Sinner og spanske Carlos Alcaraz.

NTB

Andre saker å lese

I dag (12.juni) kan du få lydsjokk fra telefonen din – nødvarsel skal testes

12-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

I dag (12.juni) kan du få lydsjokk fra telefonen din – nødvarsel skal testes

Onsdag klokken 12 vil mobiltelefonen din gi lyd fra seg, selv om den står på lydløs. Da sendes det ut en test av nødvarsel.

Les mer i RingeriksAvisa

Unge i Norge på kokaintoppen i Europa

11-06-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Unge i Norge på kokaintoppen i Europa

4,2 prosent av nordmenn i alderen 15–34 år oppgir å ha brukt kokain i løpet av en periode på ett år, viser en ny EU-rapport.

Les mer i RingeriksAvisa

Jordras på Ask

11-06-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Det er ikke fare for nye jordras på Ask, ifølge politiet. Det er ingen indikasjoner på at noen er tatt av raset som nylig gikk.

Les mer i RingeriksAvisa

Den 11. juni er en historisk viktig dato

11-06-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Den 11. juni er en historisk viktig dato

Den 11. juni 1913 markerte en historisk milepæl i Norges historie da kvinner fikk alminnelig stemmerett. Dette var et resultat av en langvarig kamp for likestilling og kvinners rettigheter, som...

Les mer i RingeriksAvisa