torsdag, 07 april 2016 14:18

Mari Skavhaug-Flender fra Ringerike er allergiblogger

Skrevet av

Sønnen til Mari er en av nesten en million norske allergikere. Nå har allergi-mammen fra Ringerike blitt valgt ut til å være allergi-ambassadør for Allergiguiden.no på Facebook.

Allergiguiden.no ønsker å øke bevisstheten rundt allergiske plager, og sette folkesykdommen allergi på dagsorden. Det er også viktig å vise mulighetene man har, og livet man kan leve på tross av allergier. Mari er nå en nøkkelperson i denne jobben.

Vil hjelpe andre

─ Jeg synes det er viktig å snakke om allergi, og ha fokus på hvordan man lever et best mulig liv med symptomene. Derfor vil jeg dele min allergihverdag med allergiguidens lesere, og fortelle om min families utfordringer og tips knyttet til allergi, sier Mari.

Listen over ting sønnen til Mari reagerer på er lang, så allergi-erfaringen er stor. Men det er ikke slik at hun alltid har visst at han har vært allergisk.

– Kort tid etter at sønnen min ble født fikk han mye eksem i ansiktet og hodet, og vi fikk beskjed om at dette var helt normalt, et såkalt spedbarns-utslett. Månedene gikk, og sønnen min ble ikke bedre, bortsett fra ved to anledninger; ferietur til Frankrike og Italia hvor han ble helt fri for eksem og utslett.  Jeg tenkte det først var klimaet, men da han var 11 måneder fikk vi henvisning til allergilege, og vi gjennomførte allergitester, både prikktest og blodprøver. Resultatene var helt klare, han var allergisk mot egg, melk, nøtter og hund, forteller Mari.

Mari og resten av familien passer nå godt på å ta sine forhåndsregler. Dette være seg å sørge for at sønnen får antihistaminer før han reiser til steder hvor allergener kan forekomme, flittig bruk av våtservietter på gjenstander hvor f.eks nøtter eller hund kan ha vært i kontakt og sørge for å skifte klær når man har vært i områder hvor allergener florerer, for å nevne noe.

─ Det krever litt ekstra forberedelser i hverdagen. Det høres kanskje mye ut, men det har så god effekt at jeg har gjort det til en vane og fokuserer mest på forebyggingen, avslutter Mari.

Allergi på dagsorden

Allergiguiden.no håper ambassadørprogrammet vil bidra til å løfte allergispørsmål høyere opp på dagsorden. Gjennom året som gikk har fem allergi-ambassadører, fra forskjellige steder i landet, gjestet nettstedet. Ambassadørene opplevde positive tilbakemeldinger fra følgere - både på Facebook, og fra personer i nærmiljøet deres.  

─ Ved at ambassadører som Mari blogger om sin hverdag og hennes sønns plager, bidrar hun til å gi ektefølte beskrivelser av det allergikere sliter med, samtidig som at hun deler historier fra et rikt og interessant liv. Mye tyder på at Allergiguiden.no har blitt en verdifull møteplass for mennesker som har allergi som fellesnevner, sier Merethe Baklid i Meda AS, som er initiativtaker bak Allergiguiden.no.

Sist redigert fredag, 08 april 2016 21:55

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa