tirsdag, 02 april 2024 07:55

Bilfører omkom – skal ha kjørt fra politiet

Skrevet av
En person mistet natt til tirsdag livet etter en utforkjøring i Lillesand. Livreddende førstehjelp ble utført, men livet sto dessverre ikke til å redde, ifølge politiet i Agder. I forkant skal vedkommende ha kjørt fra politiet. En person mistet natt til tirsdag livet etter en utforkjøring i Lillesand. Livreddende førstehjelp ble utført, men livet sto dessverre ikke til å redde, ifølge politiet i Agder. I forkant skal vedkommende ha kjørt fra politiet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Spesialenheten åpner etterforskning etter at en person mistet livet etter en utforkjøring i Lillesand. I forkant skal vedkommende ha kjørt fra politiet.

Utforkjøringen skjedde natt til tirsdag.

En person omkom på stedet. Livreddende førstehjelp ble utført, men livet sto dessverre ikke til å redde, ifølge politiet i Agder.

Politiet opplyste ved 5.45-tiden at arbeidet med å varsle pårørende var startet.

Utforkjøringen skjedde etter at politiet ved 3-tiden ønsket å stanse og kontrollere bilen etter at den hadde kjørt vinglete på E18 fra Kristiansand i retning Lillesand.

Ingen forfølgelse

Politiets operasjonsleder Knut Odde sier til NTB at bilen satte opp farten da politiet slo på blålys, og at politipatruljen etter et par minutter la seg langt bak på grunn av den høye hastigheten.

Politiet skriver på X (tidligere Twitter) bilen deretter svingte av fylkesvei 420 og ned mot Lillesand.

– Her møtte den en annen politipatrulje som kom i motsatt retning, men før denne hadde snudd, var bilen ute av syne, sier Odde. som forteller at det dermed ikke ble startet noen forfølgelse av bilen.

Kjørte av veien

Klokken 3.23 fikk politiet melding om en bil som hadde kjørt av veien ved Skuggevik i Lillesand. Dette viste seg å være samme bil som like i forkant hadde kjørt fra politiet.

Det ble først meldt at personen var oppegående da helsepersonell utførte tilsyn av vedkommende. Ikke lenge etter opplyste politiet at vedkommende omkom.

Andre saker å lese

Fritt Ord-pris til krigsfotograf Harald Henden

12-04-2024 Nyheter NTB-Mette Estep - avatar NTB-Mette Estep

Fritt Ord-pris til krigsfotograf Harald Henden

VG-fotograf Harald Henden er tildelt Fritt Ords Pris for sin svært sterke innsats for ytringsfriheten. Det er første gang en stillsfotograf får utmerkelsen.

Les mer i RingeriksAvisa

Kjerkol dropper arrangement fredag

12-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) skulle legge ned grunnsteinen for Ny sikkerhetspsykiatri på Ila i Bærum fredag. Det blir det ikke noe av. Isteden stiller statssekretær i departementet Ellen Rønning-Arnesen...

Les mer i RingeriksAvisa

Bålforbudet starter den 15. april

11-04-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Bålforbudet starter den 15. april

Fra mandag 15. april er det igjen generelt bålforbud. Fram til 15. september er det strengere regler for å gjøre opp åpen ild i skog og utmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Kjerkol felt for fusk - masteroppgaven underkjennes

11-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Kjerkol felt for fusk - masteroppgaven underkjennes

Ingvild Kjerkol er felt for juks, og masteroppgaven underkjennes, erfarer TV 2 og NRK.

Les mer i RingeriksAvisa