fredag, 29 mars 2024 08:35

Én av fem er mer ensomme i ferier enn ellers i året

Skrevet av
Flere nordmenn sliter med mer ensomhet i ferien. Flere nordmenn sliter med mer ensomhet i ferien. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Ferie er ikke nødvendigvis et velkomment avbrekk fra hverdagen for alle sammen. For hver femte nordmann betyr ferier mer ensomhet enn resten av året.

En ny meningsmåling i forbindelse med påskeferien gjennomført av Opinion på vegne av Røde Kors viser at påsken kan være en vanskelig tid for flere.

Seks av ti svarer at de for det meste er hjemme i påsken.

– Mange velger å bli hjemme fordi de ønsker det, men for andre er det ikke det et valg i det hele tatt. Påsken kan bli en stille og vond tid om man ikke føler seg inkludert sosialt. Dessverre vet vi at mange kjenner mer på ensomhet i høytidene enn ellers i året, sier Røde Kors-president Siri Hatlen i en pressemelding.

En tredel av de spurte som bor alene forteller om økt ensomhet i feriene enn ellers i året. Én av ti svarer at de er bekymret for å bli mer ensom under årets påske.

Røde Kors-presidenten har en tydelig oppfordring.

– Ta kontakt med noen du ikke har snakket med på en stund, kanskje en venn, en slektning, en nabo eller en kollega. Alle setter pris på å bli sett. En telefon eller en invitasjon til en tur eller kopp kaffe i feriedagene kan bety mye, sier Hatlen.

Andre saker å lese

Fritt Ord-pris til krigsfotograf Harald Henden

12-04-2024 Nyheter NTB-Mette Estep - avatar NTB-Mette Estep

Fritt Ord-pris til krigsfotograf Harald Henden

VG-fotograf Harald Henden er tildelt Fritt Ords Pris for sin svært sterke innsats for ytringsfriheten. Det er første gang en stillsfotograf får utmerkelsen.

Les mer i RingeriksAvisa

Kjerkol dropper arrangement fredag

12-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) skulle legge ned grunnsteinen for Ny sikkerhetspsykiatri på Ila i Bærum fredag. Det blir det ikke noe av. Isteden stiller statssekretær i departementet Ellen Rønning-Arnesen...

Les mer i RingeriksAvisa

Bålforbudet starter den 15. april

11-04-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Bålforbudet starter den 15. april

Fra mandag 15. april er det igjen generelt bålforbud. Fram til 15. september er det strengere regler for å gjøre opp åpen ild i skog og utmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Kjerkol felt for fusk - masteroppgaven underkjennes

11-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Kjerkol felt for fusk - masteroppgaven underkjennes

Ingvild Kjerkol er felt for juks, og masteroppgaven underkjennes, erfarer TV 2 og NRK.

Les mer i RingeriksAvisa