torsdag, 28 mars 2024 19:25

Narvik og Comet Halden klar for eliteserien - Ringerike ned

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Jesper Løken Bugten og Comet Halden skal spille i eliteserien også neste sesong. Jesper Løken Bugten og Comet Halden skal spille i eliteserien også neste sesong. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

Før den siste runden torsdag var det helt åpent om de to øverste plassene i kvalifiseringen, som ville gi plass i eliteserien neste sesong. Narvik lå på topp med ni poeng, mens Comet hadde åtte, Grüner sju og Ringerike seks.

I borteoppgjøret mot Grüner tok Narvik tak i kampen og ledet 5-1 midtveis i annen periode. Den fordelen ga nordlendingene aldri fra seg på vei mot seier og opprykk.

Comet og Ringerike spilte begge i eliteserien sist sesong, men bare en av dem kunne beholde plassen før skjebnemøtet torsdag. Comet var til slutt sterkest på borteis i Hønefoss og får en ny sesong på øverste nivå.

Narvik ble i 2019 det første laget fra Nord-Norge til å spille i eliteserien. De rykket ned i 2021 og har siden jobbet for å ta seg opp i det gjeve selskap igjen. Grüner rykket ned før inneværende sesong og må tåle en ny sesong i 1. divisjon.

Comet rykket opp til eliteserien i fjor. Østfoldingene fikk plass i toppdivisjonen etter at Manglerud Star mistet lisensen.

Neste sesong blir det ny kvalifiseringsmodell som sikrer at ett lag ryker opp fra 1. divisjon til eliteserien.

Den nye modellen innebærer at de to nederste lagene i eliteseriegrunnspillet møtes i en ren nedrykkskvalifisering i best av sju kamper der taperen rykker ned.

I 1. divisjon skal de fire øverste lagene i grunnserien møtes i semifinale og deretter finale om én plass i eliteserien året etter. Disse oppgjørene spilles over best av fem.

NTB

Mer i denne kategorien « Jubelkveld i Schjongshallen

Andre saker å lese

Fritt Ord-pris til krigsfotograf Harald Henden

12-04-2024 Nyheter NTB-Mette Estep - avatar NTB-Mette Estep

Fritt Ord-pris til krigsfotograf Harald Henden

VG-fotograf Harald Henden er tildelt Fritt Ords Pris for sin svært sterke innsats for ytringsfriheten. Det er første gang en stillsfotograf får utmerkelsen.

Les mer i RingeriksAvisa

Kjerkol dropper arrangement fredag

12-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) skulle legge ned grunnsteinen for Ny sikkerhetspsykiatri på Ila i Bærum fredag. Det blir det ikke noe av. Isteden stiller statssekretær i departementet Ellen Rønning-Arnesen...

Les mer i RingeriksAvisa

Bålforbudet starter den 15. april

11-04-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Bålforbudet starter den 15. april

Fra mandag 15. april er det igjen generelt bålforbud. Fram til 15. september er det strengere regler for å gjøre opp åpen ild i skog og utmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Kjerkol felt for fusk - masteroppgaven underkjennes

11-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Kjerkol felt for fusk - masteroppgaven underkjennes

Ingvild Kjerkol er felt for juks, og masteroppgaven underkjennes, erfarer TV 2 og NRK.

Les mer i RingeriksAvisa