lørdag, 23 mars 2024 17:07

Eirik Sverdrup Augdal vant NM-femmila på Lillehammer – Klæbo tok sølv

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Eirik Sverdrup Augdal i aksjon på femmila lørdag. Eirik Sverdrup Augdal i aksjon på femmila lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB

Eirik Sverdrup Augdal (28) tok sitt første NM-gull med seier på femmila. Johannes Høsflot Klæbo endte med sølv i sesongens siste renn.

augedal2
Foto: Geir Olsen / NTB

Augdal og Klæbo var begge blant de siste startende i det tunge påskeføret. Der satte Augdal tidlig opp farten. Augdal, som ble nummer fire i Birkebeinerrennet, fortsatte å gå godt og kunne til slutt juble for sitt første NM-gull. 28-åringen tok fredag bronse på 10-kilometeren i klassisk stil.

– Det hadde jeg ikke trodd på forhånd. En sinnssyk dag. Det var umulig å gå sakte de første rundene, og så etter hvert begynte jeg å kjenne kjøret. Jeg er glad jeg holdt inn, sa Augdal til NRK.

Ringkollen-løperen vant til slutt med 49 sekunder ned til Klæbo på sølvplass. Sensasjonen Petter Myhr tok bronsemedaljen. Han ledet til tider lørdagens renn, men mistet mye krefter mot slutten.

– Det er helt rått. Det kjentes ikke som et bronseløp, sa Myhr.

Heretter skal han legge all sin energi i langrennssporet. VM i Trondheim om ett år er lyset i enden av tunnelen.

– Nå er det ferdig med jobb og skole. Nå er det 1200 timer med trening til neste år og så er det å satse mot VM, la Myhr til.

Klæbo vant lagsprinten torsdag sammen med Didrik Tønseth og 10-kilometeren fredag. Han uttalte til NTB fredag at han forventet en tøff kraftanstrengelse på femmila, og det fikk han rett i. Trønderen lå et stykke bak i starten, men kom sterkt tilbake.

Snøvær

Klæbo ledet verdenscupen før han ble syk og måtte stå over Tour de Ski. Etter at han kom tilbake fra influensasykdommen har formen vært formidabel, og han har nærmest vunnet det som har vært av verdenscuprenn.

Underveis kom det litt snøvær. NRKs ekspertkommentator Martin Johnsrud Sundby mente det kunne påvirke løperne.

– Dette snøværet kommer åpenbart til å påvirke skiene. Det er sannsynligvis ingen som har valgt ski som skal tåle nysnø i dag, sa han på kanalens sending.

Det ga seg imidlertid relativt raskt.

Tønseth måtte bryte

Finn Hågen-Krogh leverte et kjemperenn lørdag og hang med i toppen hele veien. Han endte på 4.-plass.

Didrik Tønseth brøt underveis.

– Jeg var pigg i seks minutter, og så var det over. Det var ingenting å gå med. Det er for dårlig, men slik er det iblant. Det var tøft å gå, sa han til NRK.

Therese Johaug gjorde lørdag en pangretur til langrennssporet med klar seier på kvinnenes tremil.

Sist redigert lørdag, 23 mars 2024 17:17
NTB

Andre saker å lese

Fritt Ord-pris til krigsfotograf Harald Henden

12-04-2024 Nyheter NTB-Mette Estep - avatar NTB-Mette Estep

Fritt Ord-pris til krigsfotograf Harald Henden

VG-fotograf Harald Henden er tildelt Fritt Ords Pris for sin svært sterke innsats for ytringsfriheten. Det er første gang en stillsfotograf får utmerkelsen.

Les mer i RingeriksAvisa

Kjerkol dropper arrangement fredag

12-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) skulle legge ned grunnsteinen for Ny sikkerhetspsykiatri på Ila i Bærum fredag. Det blir det ikke noe av. Isteden stiller statssekretær i departementet Ellen Rønning-Arnesen...

Les mer i RingeriksAvisa

Bålforbudet starter den 15. april

11-04-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Bålforbudet starter den 15. april

Fra mandag 15. april er det igjen generelt bålforbud. Fram til 15. september er det strengere regler for å gjøre opp åpen ild i skog og utmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Kjerkol felt for fusk - masteroppgaven underkjennes

11-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Kjerkol felt for fusk - masteroppgaven underkjennes

Ingvild Kjerkol er felt for juks, og masteroppgaven underkjennes, erfarer TV 2 og NRK.

Les mer i RingeriksAvisa