mandag, 18 mars 2024 13:00

Nye landslagsdrakter

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Fotballandslagene, her representert ved Erling Braut Haaland, får nye drakter. Fotballandslagene, her representert ved Erling Braut Haaland, får nye drakter. Foto: Vegard Grøtt / Bildbyrån / handout / NTB

De norske fotballandslagene skal fra i vår spille i en ny landslagsdrakt. Trøya får sin «debut» mot Tsjekkia på Ullevaal stadion denne uken.

Den nye drakten er den mest høyteknologiske et norsk fotballandslag noen gang har brukt, ifølge Jan Ove Nystuen, som er leder for merkevare i Norges Fotballforbund.

– Kun det beste er godt nok for landslagene våre. Detaljer helt ned på mikronivå sørger for at drakten skal være best mulig å bruke i all slags vær. Samtidig har vi tatt med oss noe av det tradisjonelle i utviklingen av drakten og latt oss inspirere av historien i designet, sier Nystuen.

Han nevner blant annet at den nye hjemmedrakten er inspirert av sverdet til vikingkongen Harald Hårfagre, mens navn og nummer har hentet inspirasjon fra et særegent runetegn.

– Bortedrakten er inspirert av det unike nordiske lyset med is og nordlys som stikkord, sier Nystuen.

Drakten kommer i salg for publikum fra 21. mars.

NTB

Andre saker å lese

Etterlyst ruskjørte på E16 i Hole - vill politijakt

06-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ved 4-tiden fredag morgen kom det melding fra en veiarbeider ved Norderhov om en bil som kjørte voldsomt forbi pågående veiarbeid.

Les mer i RingeriksAvisa

Høyre vil sikre desemberbarna plass i barnehage

06-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre vil sikre desemberbarna plass i barnehage

I et direkte frieri til foreldrene til de 3500 barna som blir født i desember, vil Høyre gå inn for å utvide retten til barnehageplass.

Les mer i RingeriksAvisa

Hvordan utvikle smarte økonomiske strategier for hverdagen

05-09-2024 Nyheter Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Hvordan utvikle smarte økonomiske strategier for hverdagen

Økonomisk planlegging er avgjørende for å sikre en stabil hverdag, spesielt i utfordrende tider. Å forstå de lokale forholdene kan bidra til å optimalisere din økonomiske strategi. Her er noen...

Les mer i RingeriksAvisa

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

05-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

Leder i Oslo Ap, Frode Jacobsen, ønsker en ny periode på Stortinget. Det kan bety at det blir en turbulent høst i Oslo Ap, skriver Dagsavisen.

Les mer i RingeriksAvisa