fredag, 08 mars 2024 07:55

Flere kvinner blir finanstopper

Skrevet av
– En større andel kvinner i ledende stillinger påvirker naturlig nok den gjennomsnittlige forskjellen mellom hva kvinner og menn tjener. Det går sakte, men sikkert riktig vei, sier administrerende direktør Kari Olrud Moen i Finans Norge. – En større andel kvinner i ledende stillinger påvirker naturlig nok den gjennomsnittlige forskjellen mellom hva kvinner og menn tjener. Det går sakte, men sikkert riktig vei, sier administrerende direktør Kari Olrud Moen i Finans Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

27 prosent av topplederne i finanssektoren er kvinner, en økning på 2 prosentpoeng fra 2022. Samtidig krymper lønnsgapet, ifølge Finans Norge.

Likestillingsindikatorene for 2023 i finans viser at 35 prosent av alle lederne er kvinner, og at lønnsgapet blir mindre fra år til år. Ser vi kun på bank og forsikring, er andelen 38 prosent.

– Vi er inne i en god utvikling som vi håper vil fortsette, sier Finans Norges administrerende direktør Kari Olrud Moen.

Lønnsforskjellene er fortsatt store mellom kvinner og menn, men de minker noe. Fra 2022 til 2023 minket lønnsgapet med ett prosentpoeng, fra 17 til 16 prosent.

– En større andel kvinner i ledende stillinger påvirker naturlig nok den gjennomsnittlige forskjellen mellom hva kvinner og menn tjener. Det går sakte, men sikkert riktig vei, sier Olrud Moen.

Endelige tall fra Teknisk beregningsutvalg kommer 15. mars, så den foreløpige likelønnsindikatoren er basert på Finans Norges beregninger.

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa