mandag, 29 januar 2024 09:14

Naboer evakueres etter brann i Sarpsborg: – Svært giftig røyk

Skrevet av
Røyken fra brannen i et lagerbygg i Sarpsborg kan være svært giftig, opplyser politiet. Røyken fra brannen i et lagerbygg i Sarpsborg kan være svært giftig, opplyser politiet. Foto: Thomas Andreassen / NTB

Røyken fra brannen i et lagerbygg i Sarpsborg kan være svært giftig, opplyser politiet. Brannen fører til at togtrafikken mellom Sarpsborg og Halden er stengt.

– Det har tatt fyr i et dekklager tilhørende lagerbygget. Dette medfører mye røyk som kan være svært giftig, skriver Øst politidistrikt på X , tidligere Twitter.

Beboere i området som er berørt av røyk ble bedt om å evakuere seg selv.

Politiet meldte om brannen klokken 04.51. Da brannmannskapene kom fram, sto lagerbygget i full fyr. På grunn av mye røyk og gnistregn, ble de nærmeste boligene evakuert. Politiet opplyser at det ikke er grunn til å tro det var folk i bygningen.

Rammer togtrafikken

Like før klokken 9 opplyser politiet til NTB at brannmannskapene har noenlunde kontroll på haugen med bildekk, men at det fortsatt brenner i selve hovedbygget.

Brannen fører blant annet til at det er stengt for trafikk på Østfoldbanen mellom Sarpsborg og Halden. Bane Nor opplyser at de ikke vet hvor langvarig det blir, men at reisende må regne med forsinkelser og innstillinger.

Skole stengt

Riksvei 22 mellom Dondern og Hafslund var en periode stengt på grunn av brannen i lagerbygget, men ble like før klokken 9 åpnet for trafikk.

Ifølge NRK er også Hafslund barne- og ungdomsskole, som ligger rundt 600 meter unna det brennende bygget, stengt. Det samme er en nærliggende barnehage.

Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med brannen.

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa