fredag, 26 januar 2024 12:21

Nå kan potetgull bli mangelvare

Skrevet av
Landbruksdirektoratet innfører tolltiltak for å sikre poteter til produksjon av potetsnacks. Landbruksdirektoratet innfører tolltiltak for å sikre poteter til produksjon av potetsnacks. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Landbruksdirektoratet setter ned tollen på poteter som blant annet går til å lage potetgull og pommes frites.

Tall fra Landbruksdirektoratet viser at det 1. januar var i underkant av 70.000 tonn norsk industripotet på lager. Det er over 20.000 tonn mindre enn det var på samme tid i fjor, skriver Nationen.

– Landbruksdirektoratet har vurdert potetbeholdningen og finner at det foreligger en vesentlig avlingssvikt for norske poteter som skal bearbeides til pommes frites og til potetsnacks, skriver Landbruksdirektoratet i en pressemelding.

Nå tar direktoratet grep for at industrien skal få nok industripotet til å produsere sine produkter. De enkelte foretakene som bearbeider norske poteter til pommes frites eller potetsnacks, kan søke om individuell nedsettelse av tollavgiftssatsen, opplyser direktoratet.

Det søkes da om individuell nedsettelse av tollavgiftssats for differansen mellom kvantumet foretaket har kontrahert og kvantumet de faktisk har fått levert fra norske leverandører.

Sist redigert fredag, 26 januar 2024 12:22

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa