Shampo førte Vålerenga til seier

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Espen «Shampo» Knutsen var tilbake på trenerbenken og førte Vålerenga til seier over Lillehammer. Espen «Shampo» Knutsen var tilbake på trenerbenken og førte Vålerenga til seier over Lillehammer. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Med Espen «Shampo» Knutsen tilbake som trener vant Vålerenga 3-1 over Lillehammer i eliteserien ishockey.

Shampo og Joachim Svendsen ledet Vålerenga mot Lillehammer etter at Kenneth Larsen fikk sparken i etterkant av torsdagens tap mot Ringerike.

Det var et tent Vålerenga-lag som dominerte de to første periodene, pepret gjestenes mål med skudd og tok ledelsen 3-1. I siste periode sto laget imot Lillehammers forsøk på å slå tilbake.

1-0-målet var et flott skudd fra Thomas Olsen rett fra dropp. Martin Eillingsen utlignet før første pause, men i midtperioden var det Vålerenga for alle penga. Jørgen Karterud kontret inn 2-1, mens Mathis Olimb økte til 3-1 i et overtall mot slutten av perioden.

Dermed fikk Vålerenga en flott start med sin nye trenerduo og tok seg opp til fjerdeplassen på tabellen, a poeng med Frisk Asker.

Siste gang

For siste gang møttes Frisk Asker og Storhamar i den gamle Askerhallen, og det endte med 5-3-seier til hjemmelaget. Neste tirsdag skal Frisk Asker ta over Risenga Ishall på tomten ved av siden den gamle hallen, som ble bygd på slutten av 1960-tallet.

Eskil Wold og Viktor Granholm scoret to ganger hver for Frisk. Storhamar hentet opp hjemmelagets 3-1-ledelse med to raske mål tidlig i midtperioden, men maktet ikke å svare da Hampus Gustafsson sendte Frisk i ledelse for godt.

Sparta tok en ny seier med 5-4 over Ringerike og tok seg opp til tredjeplassen foran Vålerenga og Frisk.

Ringerike bet seg fast og nektet å resignere, men måtte til slutt reise hjem uten poeng.

Markus Søberg herjet med to mål og to assist da Stavanger Oilers knuste serieleder Stjernen i søndagens toppkamp i ishockey og inntok tabelltoppen.

Oilers har etter søndagens kamp like mange poeng som Stjernen, men går foran på innbyrdes oppgjør.

Søberg ga gjestene ledelsen vel midtveis i den første perioden da han fikk stå ganske alene etter en dropp og sende et skudd forbi Jørgen Hanneborg i Stjernen-målet.

Deretter bidro han med assist på Ludvig Hoffs 2-0-mål i overtallsspill tidlig i den andre perioden. Filip Gunnarsson pådro seg vertenes første utvisning i kampen for tripping, og Oilers straffet det med scoring ni sekunder før utvisningen var sonet.

Da hadde Stavanger allerede tre ganger kneblet Stjernens overtallsspill.

Søberg bidro med ny assist da Steinar Klavestad slo inn 3-0 halvveis i den siste perioden. Dan Kissel satte 4-0 i tomt bur snaut fem minutter før full tid, og Søberg satte selv punktum for en flott Oilers-dag.

Stavanger vant skuddstatistikken 23-20, men Henrik Holm reddet alle hjemmelagets forsøk.

Fra tetduoen er det seks poeng ned til Sparta på 3.-plass etter 22 serierunder.