tirsdag, 11 juni 2024 09:15

Mehl og Vedum kaller inn til møte om økonomisk kriminalitet

Skrevet av
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) vil økonomisk kriminalitet til livs. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) vil økonomisk kriminalitet til livs. Foto: Javad Parsa / NTB

Vedum og Mehl inviterer flere ledere av statlige etater til møte for å diskutere hvilke tiltak mot økonomisk kriminalitet som bør prioriteres høyest.

– Dersom vi skal stoppe gjengene og den organiserte kriminaliteten, må vi gå etter pengene. Vi har oversikt over truslene, og vi har mange gode tiltak. Nå skal vi sammen med etatene sørge for at det blir satt i gang tiltak som rammer de kriminelle, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Regjeringens stortingsmelding om økonomisk kriminalitet behandles av Stortinget tirsdag.

– Vi skal slå tilbake mot de kriminelle gjennom en hurtig, samordnet og effektiv gjennomføring av planene, sier Mehl.

Hvitvasking, profesjonelle tilretteleggere, kriminelles infiltrasjon av den hvite økonomien og valutasmugling er tema for møtet. Økokrim, Skatteetaten, Finanstilsynet, Tolletaten og Tilsynsrådet for advokatvirksomhet deltar.

Temaet er aktualisert etter at dokumentarserien «Den sorte svane» ble sendt på NRK. Mehl kaller dokumentaren rystende.

– «Den sorte svane» gir et rystende innblikk i råskapen som preger organisert kriminalitet. Det snakkes om hvitvasking, skatteunndragelser og drap som om det var å handle melk eller brød på butikken. Selv om trusselen fra denne kriminaliteten er kjent, og finnes også i Norge, er det likevel alvorlig å se hvor hverdagslig dette virker for de kriminelle, sier Mehl.

Hun har vært i kontakt med justisministrene i Sverige og Danmark om oppfølging av forholdene i dokumentaren.

Andre saker å lese

I dag (12.juni) kan du få lydsjokk fra telefonen din – nødvarsel skal testes

12-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

I dag (12.juni) kan du få lydsjokk fra telefonen din – nødvarsel skal testes

Onsdag klokken 12 vil mobiltelefonen din gi lyd fra seg, selv om den står på lydløs. Da sendes det ut en test av nødvarsel.

Les mer i RingeriksAvisa

Unge i Norge på kokaintoppen i Europa

11-06-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Unge i Norge på kokaintoppen i Europa

4,2 prosent av nordmenn i alderen 15–34 år oppgir å ha brukt kokain i løpet av en periode på ett år, viser en ny EU-rapport.

Les mer i RingeriksAvisa

Jordras på Ask

11-06-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Det er ikke fare for nye jordras på Ask, ifølge politiet. Det er ingen indikasjoner på at noen er tatt av raset som nylig gikk.

Les mer i RingeriksAvisa

Den 11. juni er en historisk viktig dato

11-06-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Den 11. juni er en historisk viktig dato

Den 11. juni 1913 markerte en historisk milepæl i Norges historie da kvinner fikk alminnelig stemmerett. Dette var et resultat av en langvarig kamp for likestilling og kvinners rettigheter, som...

Les mer i RingeriksAvisa